
Toiduainete säilitamine
Hoidistamine, külmutamine, kuivatamine, suitsutamine
Saksa keelest tõlkinud Toomas Rosin
128-leheküljeline tavaformaadis ja kõvas köites raamat
Sinisukk 2010
Raamat on läbi müüdud
Tutvustus
Soovite nautida oma aia rikkalikku saaki ka talvel? Ei ole tahtmist iga päev poes käia? Kui nii, siis on see raamat just Teie jaoks.
Gabriele Lehari «Toiduainete säilitamine» tutvustab tänapäeval levinud toiduainete säilitamise ja hoidistamise viise. Lugeja saab ülevaate toiduainete värskelt säilitamisest, selleks sobivatest ruumidest ja hoiutingimustest. Pikemalt käsitletakse toiduainete erinevaid hoidistamis viise: sügavkülmutamist, kuivatamist, alkoholis, äädikas või õlis konserveerimist, hapendamist, kuumhoidistamist, puuviljade suhkurdamist ning liha ja kala soolamist ja suitsutamist. Iga hoidistamisviisi kirjelduse juurde on lisatud valik retsepte, mis pakuvad huvitavaid ideid hoidistatud toiduainetest roogade tegemiseks.
Lisaks traditsioonilise hapukapsa ja kartulisalati valmistaise õpetusele annab raamat näpunäiteid eesti köögis uudsete magushapude kastmete chutney'de ja «rummipoti» purki panemiseks ning liha, kala ja – üllatus-üllatus! – keeksi kuumhoidistamiseks.
Rikkalikult fotode ja tabelitega illustreeritud raamat on hea abimees perenaistele ja huvitav teabeallikas kõigile kokandushuvilistele.
Gabriele Lehari «Toiduainete säilitamine» tutvustab tänapäeval levinud toiduainete säilitamise ja hoidistamise viise. Lugeja saab ülevaate toiduainete värskelt säilitamisest, selleks sobivatest ruumidest ja hoiutingimustest. Pikemalt käsitletakse toiduainete erinevaid hoidistamis viise: sügavkülmutamist, kuivatamist, alkoholis, äädikas või õlis konserveerimist, hapendamist, kuumhoidistamist, puuviljade suhkurdamist ning liha ja kala soolamist ja suitsutamist. Iga hoidistamisviisi kirjelduse juurde on lisatud valik retsepte, mis pakuvad huvitavaid ideid hoidistatud toiduainetest roogade tegemiseks.
Lisaks traditsioonilise hapukapsa ja kartulisalati valmistaise õpetusele annab raamat näpunäiteid eesti köögis uudsete magushapude kastmete chutney'de ja «rummipoti» purki panemiseks ning liha, kala ja – üllatus-üllatus! – keeksi kuumhoidistamiseks.
Rikkalikult fotode ja tabelitega illustreeritud raamat on hea abimees perenaistele ja huvitav teabeallikas kõigile kokandushuvilistele.
Mõõdud
137 × 198
mm
ISBN13: 9789949147441